Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Шишчета»Мариновани шишчета от агнешко месо

Мариновани шишчета от агнешко месо

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Мариновани шишчета от агнешко месо1 / 2
26/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Не вярваме, че може да опитате по-вкусни шишчета от тези"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • лук - 3 малки глави
  • черен пипер
  • сол
  • За маринатата
  • оцет - 1 ч.ч.
  • магданоз - 1 с.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • бахар - 2 зърна
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • копър - 1 с.л.
  • джоджен - 1 с.л.
  • лимони - 1 бр. за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото месо на хапки. Овкусете го със солта и черния пипер, смесете с разрязаните на 4 малки глави лук.

Пригответе маринатата от изброените продукти в подходяща купа. Накиснете месото и лука и разбъркайте, за да се напоят много добре.

Оставете сместа в хладилник да се маринова няколко часа. Извадете след това месото и лука и ги нанижете на шишове, като редувате.

Изпечете на загрята скара. Сервирайте, като на всяко 1 шишче забодете резен лимон.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: