Пържени картофи в яйца

18/02/2013
Ivan Cankov
отIvan CankovНовак1
"Всичко, което харесвате, в един тиган и десет минути пред печката - ето това е обяд за гладници "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 854
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

  • картофи - 500 г
  • колбас - 200 г кренвирши или наденички
  • олио - за пържене
  • сол
  • магданоз
  • черен пипер
  • яйца - 5 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените, измити и нарязани на тънки филийки картофи се подсушават в кърпа, а после се пържат в маслена баня до златисто оцветяване. Мазнината трябва едва да покрива картофите.

Изпържват се 2 порции картофи. След като първите са готови, добавете и нарязан колбас и той да се позапържи. След това добавете 2 разбити с 1 с.л. вода и подправки яйца.

Запържете под капак до готовност и прехвърлете картофите в яйца в чиния. Така пригответе и втората порция картофи.

По желание може да не слагате колбас, а може и да използвате бекон или шунка, дори и тънки резенчета домати - всичко, което е по вкуса ви.

Бон Апети!подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар