Пикантни агнешки шишчета с арабски хляб

26/05/2017
Росица Стояноваот Росица СтояноваНовак / Автор
"Най-хубавите рецепти за агнешко започват с думите Загрейте грила "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо33
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • арабски питки – 8 бр.
  • агнешко филе – 700 г
  • кимион – 2 ч.л.
  • зехтин – 2 с.л.
  • кайенски пипер – ½ ч.л.
  • маруля – 1 бр. къдрава
  • кисело мляко – 200 г
  • червен лук – 1 глава
  • домати – 4 бр.
  • краставици – ½ бр.
  • джоджен – 4 стръка пресен
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте грила. Сипете зехтина в купа, обелете и счукайте чесъна, добавете го към зехтина. Прибавете подправките и разбъркайте добре. Нарежете агнешкото на кубчета и овкусете с мазнината.

Нанижете на шишчета и оставете да се мариноват.

Нарежете марулята, доматите, краставицата, лука. Накълцайте джоджена, като оставите няколко цели листа за украса. Запечете шишчетата за 4-6 минути, като ги обърнете веднъж.

Разредете киселото мляко с вода и добавете сол и пипер. Извадете шишчетата. Затоплете питките и направете разрез в единия им край. Напълнете със салата, а отгоре сложете агнешко, залейте с млечния сос и декорирайте с джоджен.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар