Чорба от агнешки дроб

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
29655761k
13/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5
"Агнешка чорбичка за душата"

Необходими Продукти

  • агнешки бял дроб - 1 бр.
  • агнешки чревца - малко
  • лук - 1 глава кромид
  • моркови - 1 бр.
  • зелен лук - 1 връзка
  • ориз - 1 к.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • мазнина - 4 с.л.
  • сол
  • подправки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително измийте дреболиите. Сложете ги да се сварят в подсолена вода заедно с нарязания лук и морков.

След като се сварят, извадете и нарежете на дребно агнешките карантии, а бульона прецедете.

Върнете в него агнешкото, добавете нарязания зелен лук и добавете размитото в малко водичка брашно.

След малко и прибавете ориза и овкусете с подправките. Доварете агнешката чорба на слаб котлона и я застройте с разбитите яйца с лимонов сок или кисело мляко.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: