Гъбен сос по ловджийски

30/04/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
"Като заклети почитатели на свинското - ви препоръчваме този великолепен гъбен сос, който отлично подчертава вкуса му "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 905
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4,9 от 5

Необходими Съставки

  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • гъби - 200 г, най - добре микс
  • моркови - 1 брой
  • лук - 1/2 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • червено вино - 50 мл
  • сметана - 50 мл течна готварска
  • лютеница - 1 с.л.
  • мазнина
  • пшеничено нишесте - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер - млян, на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете бульона в 100 г вряща вода. Почистете и нарежете ситно лука, чесъна, морковите и гъбите.

Загрейте мазнина в тиган, а ако имате останала от пърженето на месо, използвайте нея.

Сложете зеленчуците да се запържат и като омекнат, добавете лютеницата. След малко долейте червеното вино и оставете да се задушава.

В охладилия се бульон разтворете нишестето, течната сметана, солта и малко черен пипер на вкус.

Сипете соса в тигана и на тих огън разбъркайте, докато се сгъсти. Снемете от котлона гъбения сос по ловджийски и поднесете към меса.подобни рецепти тук
5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар