Гъбен сос по ловджийски

30/04/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
"Като заклети почитатели на свинското - ви препоръчваме този великолепен гъбен сос, който отлично подчертава вкуса му "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 110
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете бульона в 100 г вряща вода. Почистете и нарежете ситно лука, чесъна, морковите и гъбите.

Загрейте мазнина в тиган, а ако имате останала от пърженето на месо, използвайте нея.

Сложете зеленчуците да се запържат и като омекнат, добавете лютеницата. След малко долейте червеното вино и оставете да се задушава.

В охладилия се бульон разтворете нишестето, течната сметана, солта и малко черен пипер на вкус.

Сипете соса в тигана и на тих огън разбъркайте, докато се сгъсти. Снемете от котлона гъбения сос по ловджийски и поднесете към меса.подобни рецепти тук
5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар