Бешамелов сос с топено сирене и гъби

28/04/2012
от Олег ИвановНовак
"Този бешамелов сос е отличен за печени меса, задушени зеленчуци или за отопяване с топъл хляб. Гарантираме, че няма да остане неизяден "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 528
  • Преглеждания за месеца136
  • Преглеждания за седмицата18
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,5 от 5

Необходими Съставки

  • гъби - 100 г
  • топено сирене - 100 г пушено
  • брашно - 6 - 7 с.л.
  • яйца - 1 жълтък
  • лимони - 1/2
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче - около 1 ч.л.
  • бульон - 1 л зеленчуков или гъбен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете брашното в малко олио и разредете при непрекъснато бъркане с топлия бульон. Добавяйте течност и бъркайте с тел, докато добие желаната гъстота.

Отделно задушете гъбите в малко мазнина. Прибавете топеното сирене и бъркайте, докато сиренето се стопи. Прибавете тази смес към бешамелов сос и сипете разбития с лимоновия сок жълтък. Бъркайте непрекъснато за 2 минути и снемете от котлона. Добавете сол, черен пипер и индийско орехче на вкус и по желание разбъркайте с 1 с.л. краве масло.подобни рецепти тук
5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ани
Ани
07.10.2013 21:50
Вкусно!
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв