Арменски сладки

28/04/2012
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaЧирак2675080
"Славата на арменските сладки се носи по цял свят неслучайно, опитайте и ще разберете "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции30-40 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо30 867
  • Преглеждания за месеца107
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментирана13 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • олио - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • сол - 1 щипка, малка
  • брашно - 3 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • орехи - 200 г
  • локум - 150 г
  • За овалване
  • пудра захар - 150 г
  • ванилия - или ванилена захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете водата заедно с олиото да заврат, след което добавете содата и солта и снемете от котлона.

Сипете брашното наведнъж и бъркайте енергично с дървена лъжица. Щом се получи стегната топка тесто, оставете да изстине напълно.

От тестото откъсвайте топченца и приплесквайки ги леко в дланта си, сложете вътре малки парченца локум и орехи.

Оформяйте отново на топчета и ги подреждайте в тава, застлана с хартия за печене. Сложете да се пекат на 180 градуса до зачервяване.

Изпечените арменски сладки още горещи оваляйте в смес от пудра захар и ванилия или ванилена захар.подобни рецепти тук
5 19
4 6
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (13)

Галя
Галя
31.01.2014 16:39
Много са вкусни. Днес моята колежка почерпи. Страхотни са.
0
0
Жани
Жани
17.12.2013 16:44
Ако нямам хартия за печене, тавата трябва ли да е намазана с олио?
0
0
Аси
Аси
13.11.2013 17:32
Сладките са страхотни!Правя ги често,но съвета ми е да се добави още малко брашно за да не стане лепкаво тестото и по лесно да се оформят топчетата.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв