Вкусни панирани сиренца

27/04/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3762295
"Доказано е, че калориите в бирата противодействат на мазнините от пърженето, затова може спокойно да пиете бира и да хапвате панирани сиренца "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 111
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете твърдо сирене, по възможност по-безсолно. Потопете го за 1 час в ледена вода, като непрекъснато поддържате водата ледена.

След това отцедете и го нарежете на кубчета около 1, 5 см големина. Оваляйте сиренцата в малко брашно, за да поеме излишната мазнина.

Отделете белтъка от жълтъка и го разбийте на сняг със щипка сол.

Разбийте жълтъка, добавете брашното и нишестето и доливайте бира, докато получите гъстотата на кексово тесто. След това объркайте внимателно с белтъка.

Всяко сиренце потопете в панировката и пускайте да се пържи в повечко сгорещена мазнина в тиган или фритюрник.

подобни рецепти тук
5 7
4 4
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Валентина Печева
Валентина Печева
08.09.2013 20:55
Аз правя този тип панировка, казва се "патафри", но снимката , която сте сложили...резултатът не е такъв....
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв