Прясно зеле в гювеч

08/04/2017
"Магически вкусно прясно зеле, приготвено в глинен гювеч "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 178
  • Преглеждания за месеца141
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • зеле - 1 прясна зелка
  • домати - 2 бр.
  • олио - 150 мл
  • моркови - 1 бр.
  • люти чушки - 1 бр.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зелката от външните листа, махнете кочана и нарежете зелето на фини ивички. Претрийте ги, за да омекнат добре. Нарежете на кръгчета моркова, обелете и настържете доматите.

Смесете зеленчуците, посолете и ги разбъркайте. Прехвърлете сместа в гювеч, поръсете с черен и червен пипер, сипете магданоз и пак разбъркайте.

Полейте с олиото и чаена чаша вода, боднете лютата чушка и сложете капака на гювеча. Печете във фурната на 200 градуса докато ястието остане на мазнина.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар