Сладкиш Агнеса - Агнески

26/04/2012
"Нищо не казва по-искрено от Обичам те от Агнески, поднесени с чаша ароматно кафе "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо37 659
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата31
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

  • масло - 1 пакетче
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 белтъка + 4 жълтъка
  • орехи - 1 ч.ч. смлени (200 г)
  • брашно - 1 ч.ч.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • шоколад - 1 брой, по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте на пухкав крем с миксер мекото масло и захарта. Към тях добавете разбитите на сняг белтъци и внимателно объркайте с орехите и брашното.

Сипете сместа в намазнена правоъгълна форма или тавичка. Сложете да се изпече в умерено загряна фурна.

Разбийте продължително жълтъците и пудрата захар до побеляване. Сипете сместа върху изпечения сладкиш и изчакайте да се стегне.

Разтопете на водна баня шоколада с 1-2 с.л. вода и с помощта на вилица направете шоколадови пръски върху сладкиша Агнеса.

Нарежете на ромбове и поднесете агнеските.подобни рецепти тук
5 10
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

габи
габи
30.08.2013 09:51
Жълтъчната глазура се излива върху горещия блат и така се получава все пак някаква термична обработка. А що се отнася до майонезата - аз лично я правя с цели яйца на водна баня и става превъзходна.
0
0
гот-вачка
гот-вачка
29.08.2013 17:48
салмонелка, салмонелка, от яйчицата....
1
0
Десислава Христова
Десислава Христова
06.03.2013 18:09
Проблем може да има само със суров белтък.
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв