Кюфтета с моркови и нахут

04/04/2017
Росица Стояноваот Росица СтояноваНовак / Автор
"Сочни вегетариански кютенца с уникален аромат и още по-завладяващ вкус - хапвайте с апетит "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо459
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте морковите, почистете и ги настържете на едро. Оставете ги настрана. Обелете и счукайте скилидката чесън. Подсушете измития кориандър и нарежете на ситно количество, достатъчно за 6 с.л.

Отцедете нахута и го измийте, след това го сложете в блендер и пасирайте заедно с кориандъра, чесъна и останалите подправки.

Пасирайте на едро, добавете морковите, брашното и яйцето и пасирайте докато съставките се смесят, но все пак не бива да се накълцват на много ситно.

Загрейте мазнината за пържене в тиган и разделете сместа на 8 кюфтета. Изпържете ги и поднесете с питки и салата по избор.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар