Пилешки гърди и салца с чушки

04/04/2017
Росица Стояноваот Росица СтояноваНовак / Автор
"Пикантно пилешко, което пие много бира, да не кажете, че не сме ви предупредили "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо134
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете жълтата и червената чушка. Разрежете ги на 4, махнете семената и ги наредете на скара, като частта с люспите е към скарата. Сложете и лютата чушка и печете 15-тина минути.

Междувременно сипете половин лъжица зехтин в дълбока купа, а останалия зехтин сипете в малка салатиера. Обелете и счукайте по 1 скилидка чесън във всеки съд. Сложете гърдите в дълбоката купа и добре намазнете със зехтина. Поръсете с черен пипер и подредете гърдите до чушките (с кожата към скарата).

Печете около 10-тина минути, обърнете и изпечете и от другата страна. Когато чушките са готови ги извадете, похлупете и оставете да се охладят. Докато печете пилешките гърди, изстискайте сока на половин лимон в салатиерата и овкусете със сол и пипер.

Обелете чушките, нарежете ги на ситно. Нарежете на ситно и лютата чушка. Добавете ги към дресинга и сервирайте месото с тази салца.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар