Мариновани люти чушки

25/04/2012
Дебелата Бертаот Дебелата БертаНовак / Автор
"Рецепта за професионалисти! Аматьорите дори и да не опитват от тези пикантни люти чушлета!"
  • Приготвяне
  • Общо
  • Порции4-5 буркана
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо36 150
  • Преглеждания за месеца2424
  • Преглеждания за седмицата641
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • люти чушки - 3 кг
  • целина - в желаното количество
  • за маринатата
  • оцет - 3 ч.ч.
  • вода - 6 ч.ч.
  • черен пипер - зърна
  • бахар
  • дафинов лист
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете добре лютите чушки. Отрежете им дръжките и ги надупчете с игла. Подредете ги в буркани, като между тях слагате листенца целина.

Сложете маринатата да се свари с подправките и залейте чушките в бурканите, докато е още гореща. Оставете така за 1 нощ без да покривате с капачки.

На следващата сутрин долейте останалата марината и затворете плътно с капачки. При нужда от още марината, сварете допълнително. Така приготвените мариновани люти чушки не се стерилизират.подобни рецепти тук
5 3
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар