Свински ребра на фурна

25/04/2012
от БогиНовак
"Най-накрая открихме перфектната рецепта са свински ребра и нямаме търпение да я споделим с вас "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-7
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо28 132
  • Преглеждания за месеца206
  • Преглеждания за седмицата24
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

  • свински ребра - 1, 5 кг
  • бира - 100 мл
  • бульон - 1 кубче телешки
  • олио - 2 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • вино - 40 мл
  • лимонов сок
  • черен пипер
  • чубрица
  • чили - на око
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинските ребра и добре ги овкусете със сол, черен пипер и чубрица.

Оставете да престоят за 20 минути, а през това време загрейте бирата в съд на котлона и разтворете в нея кубчето бульон.

Сипете сместа в тава, подредете ребрата и сложете да се пече за 1 час в умерено загряна фурна.

Разбийте заедно олиото, меда, лимоновия сок и чилито.

Полуготовите ребра извадете, намажете с четка с тази марината обилно, като излеете бульона от тавата, ако е останал.

Върнете да се пекат за още около 25 минути, като на няколко пъти мажете с маринатата.подобни рецепти тук
5 5
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Вили
Вили
13.03.2015 13:31
Страшни са.Много са вкусни!
1
0
ани
ани
13.10.2014 18:13
Къде отива виното ?
3
0
Таня7040
Таня7040
02.03.2014 12:35
Хубаво ли става?
3
1

Виж всички коментари или напиши такъв