Телешко месо с грах

25/04/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3762295
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 505
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо - 600 г
  • олио - 75 мл
  • лук - 1 глава кромид, голяма
  • грах - 500 г замразен
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • домати - 1 брой + 2 с.л. доматено пюре
  • вода
  • копър - 2 с.л. накълцан пресен
  • магданоз - 1 - 2 с.л. накълцан
  • сол - на вкус
  • черен пипер - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото на хапки и заедно с нарязани лук, го запържете и задушете с малко вода. Щом лукът поомекне, добавете червения пипер и разреденото доматено пюре.

Овкусете със сол, изчакайте течността да изври и долейте гореща вода, колкото да покрие съставките. Оставете да се задушава за 15-тина минути на умерен огън.

През това време бланширайте замразения грах, отцедете и го и го добавете с останалата мазнина към телешкото след 15-те минути.

Изчакайте месото напълно да омекне и добавете обеления и нарязан ситно домат. Пак оставете да се задушава под капак за 15 минути.

Снемете от котлона и поднесете със ситно скълцан магданоз и копър.подобни рецепти тук
5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар