Ezine.bg»Рецепти»Сандвичи»Брускети»Брускети със зеленчуци на грил

Брускети със зеленчуци на грил

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Брускети със зеленчуци на грил1 / 2
03/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Вкусно, бързо и с автентичен италиански вкус"

Необходими Продукти

  • чушки - 1 бр. червена + 1 бр. жълта
  • тиквички - 2 бр.
  • босилек - 6 големи листа
  • чабата - 1 бр.
  • резене - средно голяма глава
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 1 бр. малък
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин - 5 с.л.
  • червен лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте грила на висока степен. Измийте тиквичките, чушките и резенето, подсушете ги добре. Нарежете чушките по дължина на 8 парченца и махнете дръжките и семената. Тиквичките нарежете на филийки по диагонал.

Резенето се наситнява на тънки резени. Лука нарежете на шайби. Наредете един пласт от зеленчуците на грила, намажете ги със зехтин и запечете само от едната страна - трябва да покафенеят, но и да останат хрупкави.

Обелете и разполовете скилидките чесън, домата разрежете на 2. Нарежете хляба на четвъртини и го запечете и от двете страни.

Втрийте чесъна и домата в хляба, а отгоре подредете изпечените зеленчуци. Поръсете с останалия зехтин, овкусете със сол и черен пипер. Украсете с босилека и сервирайте.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: