Домашна вита баница с мая по селски

24/04/2012
Дебелата Берта
отДебелата БертаМастър Шеф126145
"Никога не може да объркате вкуса на домашно витата баница с мая с някоя бледа имитация, повярвайте ни!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо10 965
  • Преглеждания за месеца241
  • Преглеждания за седмицата36
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте маята с малко топличка вода и захарта. Оставете да втаса и добавете към нея яйцата, киселото мляко, водата и добавяйки брашно, замесете гладко и меко тесто. Покрийте и оставете да втаса на топло.

Разделете втасалото тесто на 6 части. Всяка част разточвайте, поливайте равномерно с разтопена мас или олио и поръсвайте с натрошено сирене на око.

Завивайте на рула, усуквайте ги и ги подреждайте в намазнена тава на охлюв. Оставете отново да втаса, намажете с разбитото яйце и останалата мас (ако има) и сложете да се пече в умерено загряна фурна.подобни рецепти тук
5 3
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Krasimir Kasabov
Krasimir Kasabov
18.11.2017 11:17
Получи се добре,който очаква вкус на традиционна баница да допълни с яйца плънката и т.н.Поздрави над труда ви за рецептата!
0
0
Krasimir Kasabov
Krasimir Kasabov
18.11.2017 10:11
Много лесна и вероятно вкусна баница...снимки и резултати след малко :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв