Домашна вита баница с мая по селски

24/04/2012
Дебелата Бертаот Дебелата БертаНовак / Автор
"Никога не може да объркате вкуса на домашно витата баница с мая с някоя бледа имитация, повярвайте ни!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 570
  • Преглеждания за месеца212
  • Преглеждания за седмицата55
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте маята с малко топличка вода и захарта. Оставете да втаса и добавете към нея яйцата, киселото мляко, водата и добавяйки брашно, замесете гладко и меко тесто. Покрийте и оставете да втаса на топло.

Разделете втасалото тесто на 6 части. Всяка част разточвайте, поливайте равномерно с разтопена мас или олио и поръсвайте с натрошено сирене на око.

Завивайте на рула, усуквайте ги и ги подреждайте в намазнена тава на охлюв. Оставете отново да втаса, намажете с разбитото яйце и останалата мас (ако има) и сложете да се пече в умерено загряна фурна.подобни рецепти тук
5 2
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар