Македонски сладкиш с маджун

23/04/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор3762293
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 888
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 4 броя
  • маджун - 1 ч.ч.
  • захар - 1/2 ч.ч. при нужда
  • олио - 2 с.л.
  • лимони - сокът от 1/2 лимон
  • сода - 1 ч.л.
  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч.
  • карамфил - 2 - 3 зрънца счукан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата до побеляване и добавете маджуна. Ако той не е сладък, се добавя и захарта.

Прибавете олиото, лимоновия сок, содата и пресятото брашно, като разбъркате до хомогенност.

Ароматизирайте сместа със смления карамфил и добавете нарязани орехи по желание.

Сипете в намазнена и леко набрашнена тавичка и пъхнете да се изпече до суха клечка в загряна на 180 градуса фурна.подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар