Домашно суши

22/04/2012
"Специално за всички любители на сушито - как да пирготвим най-вкусното суши в домашни условия "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 332
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • ориз - 250 г за суши
  • кори нори - 5 - 6 броя
  • авокадо - 1/3
  • моркови - 1/2
  • чушки - 1/2 червена
  • червено цвекло - 1/4 глава
  • риба - филе от риба тон, сьомга или пъстърва
  • крема сирене - Филаделфия
  • сусам - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза, разбъркайте го с оцет, сол и захар и го запарете според указанията на опаковката.

Върху малка рогозчица сложете една кора нори, навлажнявайте ръце и разпределете върху нея пласт ориз, но не много дебел. В горния край оставете малко пространство без ориз и го навлажнете.

Моркова и цвеклото настържете на по-едро ренде, така че да се получат тънки пръчици. Авокадото и чушката нарежете на тънки пръчици, а рибата надробете.

В долния край на кората намажете с крема сирене, поръсете с малко сусам, разпределете по дължина от рибата и зеленчуците.

Внимателно завийте на стегнато руло с помощта на рогозката и накрая прилепете с навлажнения край на норито.

Така пригответе и останалите кори с комбинации от продуктите по ваше желание. Оставете така навитите рула да се стегнат за 60 мин. в хладилник. Готовите руло нарежете на хапки суши в остър нож.

Подредете в плато и поднесете със сусам в купичка, соев сос, маринован джинджифил и уасаби.
подобни рецепти тук
5 4
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар