Люти мексикански питки на скара

02/04/2017
Росица Ивановаот Росица ИвановаНовак / Автор
"Загрейте скарата, защото обещаваме да спретнем страхотни парти с приятели и люти мексикански питки "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо72
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • арабски питки - 4 бр. с диаметър 25 см
  • чедър - 115 г сирене
  • черен пипер
  • заквасена сметана - 120 мл
  • зелен лук - 4 стръка (бяла и зелена част)
  • домати - 1 зрял, обелен и почистен от семки
  • люти чушки - нарязани
  • кориандър - 4 с.л. нарязан пресен

Начин на приготвяне

Тези питки може да приготвите на скара с дървени въглища, газова скара или направо на пряк огън.

Върху всяка питка поръсете едната страна с Чедър и черен пипер, а върху тях отгоре сложете от всички останали продукти по равно върху 4-те питки.

Празните половинки от арабските питки се прегъват върху тези с плънката.

Когато ги слагате и махате от скарата, ползвайте най-добре голяма шпатула, за да не се разпаднат. Пълнените питки се пекат около 5 минути, като се обръщат много внимателно веднъж по средата на печенето.

При поднасянето всяка люта мексиканска питка се разрязва на 4 парчета.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар