Пиле с гъбен сос

29/03/2017
Росица Стояноваот Росица СтояноваНовак / Автор
"Вкусно пилешко месце, което може да бъде на трапезата ви само след 30-ина минути "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо339
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • пилешки гърди – 4 бр. без кожа (всяко парче по около 170 г)
  • зехтин – 1 с.л.
  • масло – 25 г
  • сметана – 150 мл
  • печурки – 350 г
  • зелен лук – 4 стръка
  • бульон – 150 мл пилешки
  • брашно – 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете фурната на ниска степен. Загрейте маслото и зехтина в тиган. Овкусете гърдите със сол и пипер и от двете страни. Запържете месото по 2-3 минути от всяка страна. Намалете котлона, похлупете съда и задушете пилешките гърди за 8-10 минути, като веднъж ги обърнете.

През това време нарежете зеления лук на ситно. Гъбите също наситнете. Щом месото стане готово го извадете в чиния, похлупете и дръжте на топло в предварително загрятата фурна.

Добавете печурките и лука в тигана, разстелете ги на 1 пласт и запържете докато омекнат. Сипете брашното в тигана, разбъркайте и гответе още минута.

След това сипете бульона, оставете да заври, като бъркате постоянно. След няколко минути намалете котлона, сложете сметаната и разбъркайте.

Върнете гърдите в съда и оставете ястието още 2-3 минути. Прехвърлете готовото месо в затоплени чинии, залейте с гъбения сос и веднага поднесете.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар