Ориз с лапад и гъби

21/04/2012
Иларияот ИларияНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 892
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,6 от 5

Необходими Съставки

  • ориз - 1 ч.ч.
  • гъби - 200 г ситни
  • лук - 1 връзка пресен
  • чесън - 2 стръка пресен
  • лапад - 15 млади листа
  • вода - 500 мл гореща
  • копър - 1 с.л. нарязан
  • магданоз - 1 с.л. нарязан
  • олио - 50 мл
  • масло - 1 с.л.
  • черен пипер - млян, на вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото и олиото в съд на котлона и задушете накълцаните лук, чесън, а след тях добавете дребните почистени и нарязани гъби.

Щом всичко се запържи и течността изври, добавете измития и отцеден ориз и го запържете за 2-3 мин. Добавете измития и нарязан лапад и долейте съвсем малко вода.

След като и тя изври добавете 400-500 мл горещата вода и оставете ориза да се свари. Накрая добавете всички подправки и посолете на вкус. Снемете от котлона и оставете за 20 минути под капак да се задуши.подобни рецепти тук
5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

usmivka
usmivka
21.04.2012 17:57
Ако добавите 300 гр бяло пилешко месо и запечете отгоре с кашкавал завършвате тази прекрасна пролетна симфония.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв