Ориз с лапад и гъби

21/04/2012
Иларияот ИларияНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 853
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото и олиото в съд на котлона и задушете накълцаните лук, чесън, а след тях добавете дребните почистени и нарязани гъби.

Щом всичко се запържи и течността изври, добавете измития и отцеден ориз и го запържете за 2-3 мин. Добавете измития и нарязан лапад и долейте съвсем малко вода.

След като и тя изври добавете 400-500 мл горещата вода и оставете ориза да се свари. Накрая добавете всички подправки и посолете на вкус. Снемете от котлона и оставете за 20 минути под капак да се задуши.подобни рецепти тук
5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

usmivka
usmivka
21.04.2012 17:57
Ако добавите 300 гр бяло пилешко месо и запечете отгоре с кашкавал завършвате тази прекрасна пролетна симфония.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв