Шоколадово суфле с ликьор

19/04/2012
А.Борисова
отА.БорисоваНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 090
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете шоколада и го разтопете с маслото, на водна баня, при непрекъснато бъркане.

Отделно разбийте яйцата със захарта на пяна и добавете охладената шоколадова смес, заедно с брашното и какаото. Бъркайте до гладка хомогенна смес и добавете черешовия ликьор.

Намажете с масло формички с диаметър около 8 см. Поръсете леко с какао по дъното и разпределете сместа в тях.

Сложете да се изпече в загряна на 220 градуса фурна за около 8-10 минути. Поднесете Шоколадовото суфле с черешов ликьор обърнато в чинийка.подобни рецепти тук
5 6
4 1
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Мима
Мима
29.10.2013 14:19
Здравейте,само две думи-щом публикувате рецепти във вашия сайт и искате читателите да ви вярват,моля ви не пишете"ЗАХАР НА ВКУС".Чували сме,че суфлето е капризен продукт.Следователно всички съставки трябва да са точни.Иначе НЯМА СУФЛЕ.
ПРИЯТЕН ДЕН
1
0
katya
katya
15.05.2013 08:08
доста сте опростили рецептата :) формичките се мажат обилно с масло, замръзват за няколко мин във фризер, пак се мажат с масло и се поръсват обилно с какао на прах, изтупват се и тогава се пълнят със сместа...
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв