Пилешко ризото

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Пилешко ризото1 / 2
21/10/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Странно ли е, че една от най-дълготрайните връзки в живота ни е именно с пилешкото ризото?"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 200 гр.
  • гъби - 200 гр.
  • ориз - 200 гр.
  • царевица - 100 гр.
  • броколи - 100 гр.
  • моркови - 50 гр.
  • магданоз
  • пармезан - 60 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържват се месото, гъбите, а царевицата, броколите и морковите се задушават. Добавя се измития и отцеден ориз. Разбърква се и се започва да се долива топла вода на порции. След като оризът попие - се долива нова порция. Вари се до омекване на ориза, като трябва да добавите около 3-4 ч.ч. вода.

Готовото ризото се запарва под капак за 10-15 минути или се поднася веднага с настърган пармезан и малко магданоз

Рейтинг

3.9
58
47
35
21
11
Дай твоята оценка:

Коментари

елина
елина
За да ви стане наистина добро ризото,ориза трябва да е басмати,с него става много бързо и много вкусно,а гъбите най-добре да са от кафявите(манатарка,сърнела или печурка)и то пресни не консерва....И другото важно,само зехтин за мазнина!
27.02.2013 22:35
1
Калина
Калина
Става.Но не е чак толкова като ризото.Може би вместо броколи и магданоз грах и малко чесън на прах за аромат.
27.02.2013 20:18
1
илиян
илиян
класика,но вместо броколи се слага грах!
15.02.2012 12:00
Кристина
Кристина
Това никак не е ризото, а просто печен ориз с пиле и зеленчуци.
07.11.2011 12:34
1