Пилешко ризото

21/10/2011
Вайлет
отВайлетНовак
"Странно ли е, че една от най-дълготрайните връзки в живота ни е именно с пилешкото ризото?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо33 987
  • Преглеждания за месеца130
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържват се месото, гъбите, а царевицата, броколите и морковите се задушават. Добавя се измития и отцеден ориз. Разбърква се и се започва да се долива топла вода на порции. След като оризът попие - се долива нова порция. Вари се до омекване на ориза, като трябва да добавите около 3-4 ч.ч. вода.

Готовото ризото се запарва под капак за 10-15 минути или се поднася веднага с настърган пармезан и малко магданозподобни рецепти тук
5 7
4 7
3 5
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

елина
елина
27.02.2013 22:35
За да ви стане наистина добро ризото,ориза трябва да е басмати,с него става много бързо и много вкусно,а гъбите най-добре да са от кафявите(манатарка,сърнела или печурка)и то пресни не консерва....И другото важно,само зехтин за мазнина!
0
1
Калина
Калина
27.02.2013 20:18
Става.Но не е чак толкова като ризото.Може би вместо броколи и магданоз грах и малко чесън на прах за аромат.
0
0
илиян
илиян
15.02.2012 12:00
класика,но вместо броколи се слага грах!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв