Дунавска салата в буркани

18/03/2017
"Дунавска салата не отказваме нито зиме, нито лете. Опитайте и ще разберете защо "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 876
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • зеле - 2 кг
  • чушки - 1 кг, червени
  • моркови - 1 кг
  • зелени домати - 1 кг
  • целина - 1 бр., глава и листа
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер - 15 зърна
  • оцет - 700 мл
  • захар - 500 г
  • олио - 200 мл
  • сол - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд слагаме захарта, солта, олиото и оцета и бъркаме, докато се разтворят.

Измитите, почистени и нарязани на дребно зеленчуци се заливат с получената марината и стоят на хладно за 1 нощ.

Прехвърляме зеленчуците в буркани, разпределяме зърната черен пипер и наситнения магданоз.

Заливаме с маринатата и затваряме бурканите.

Стерилизираме бурканите за 15 минути след завиране на водата.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар