Хамсия на тиган

18/03/2017
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Перфектното мезе за бира, приготвено по бърз изобретателен начин "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо177
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • хамсия - 1 кг
  • царевично брашно - за овалване
  • сол
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме рибата.

В подходящ съд разбъркваме солта с царевичното брашно.

Овалваме всяка рибка в брашното, изтупваме я.

Подреждаме рибките ветрилообразно в тиган и заливаме със сгорещено олио.

Пържим рибките и с помощта на капак или голяма чиния ги обръщаме, за да се изпържат от другата страна.

Сервираме с гарнитура по избор.подобни рецепти тук
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар