Гръцки козунак

13/04/2012
от БарфиНовак
"Гърците твърдят, че техните козунаци са най-вкусните в света, но ние не сме съвсем убедени, а вие?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции1 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 251
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте маята с няколко с.л. топличка вода и щипка захар и оставете да втаса на топло. Смесете в тенджерка прясното мляко, маслото, портокаловата кора и солта и сложете да се загрее, докато маслото се разтопи.

Пресейте брашното в тава заедно с анасона и в кладенче посредата добавете маята, портокалово-млечната смес и яйцето. Замесете постепенно меко тесто. Сложете го в намазнена купа, покрийте и оставете на топло да втасва, докато двойно увеличи обема си.

Разделете втасалото тесто на 3 еднакви парчета, оформете от тях продълговати, леко плоски фитили и ги сплетете заедно. Поставете в подмазнена тава или форма и намажете със сместа от разбитите заедно яйце, прясно мляко.

Поръсете след това със захарта, сусама и бадемите. Оставете да втаса отново и сложете да се изпече в предварително загряна на около 175 градуса фурна за около 35-40 минути.подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар