Сушен свински врат

15/03/2017
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай10686
"Перфекното мезе се прави с крехък свински врат, морска сол и мерак "
  • Приготвяне
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо26 220
  • Преглеждания за месеца5295
  • Преглеждания за седмицата282
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свински врат - 1 кг
  • морска сол - 2 кг
  • черен пипер - 2 с.л. едро счукан
  • чубрица - 2 с.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • кимион - 1 с.л. смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Старателно покриваме месото със солта от всички страни и го прибираме в хладилника за 24 часа.

Вадим месото, отстраняваме солта и го накисваме във вода за 5 часа.

Внимателно пробиваме дупка и връзваме капан, на които ще сушим месото.

Разбъркваме много добре сухите подправки и с тях обтриваме месото, като се стараем да поеме колкото може повече от подправките.

Притискаме месото за 24 часа между сухи дъски или други тежести, за да се оформи добре.

Сушим месото на сухо и проветриво място за 10 дни.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Анонимен
Анонимен
13.10.2018 20:38
Солта трябва да покрие месото, така че сигурно ще ви остане от двата килограма за другият път.
0
0
Анонимен
Анонимен
05.10.2018 11:22
2 кила сол на кило месо??! Това шега ще да е някаква...
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв