Гръцки диплеси с грис

12/04/2012
Ефросия
отЕфросияДжедай301
"Време е да се научите да се наслаждавате на сладкишите без угризения, тези диплеси с грис го заслужават "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 856
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От гриса, предварително разбитите яйца, портокаловия сок, щипка сол и малко вода замесете средно твърди тесто. Месете продължително, докато се получи добра еластичност и хомогенност.

От тестото откъсвайте топчета с големината на яйце и ги разточвайте на кора. Корите режете на ивици, широки 2 см и ги връзвайте на възли, фльонга или ги прегънете на джобчета.

Възелчетата изпържете до златисто в сгорещено олио. Изваждайте ги с решетъчна лъжица, след което ги потопете в сладки сироп, приготвен от разтворения във водата мед.

Накрая поръсете всяка диплеса със смес от смлените орехи, канелата и захар. Оставете да престоят няколко часа преди да поднесете.подобни рецепти тук
5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

elena
elena
14.04.2013 22:24
рецептата няма нищо общо с гръцките диплес от таз рецепта която сте дали не става нищо,и второ пак за пореден път снимката не отговаря на рецептата
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв