Пиле по ловджийски

12/04/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 553
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 1 цяло
  • мазнина - 100 мл
  • сол
  • гъби - 1 ч.ч. ситно нарязани
  • лук - 1 глава
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • черен пипер - млян, на вкус
  • колбас - 2 броя кренвирши или др.
  • ориз - сварен, за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете, измийте пилето и го нарежете на порции. изпържете го равномерно в сгорещената мазнина, посолете и го извадете в чиния.

В същата мазнина запържете скълцаните лук и гъби. Щом омекнат долейте топла вода и виното. Размийте доматеното пюре, овкусете със сол и черен пипер и оставете да ври за 20 минути.

Прибавете изпърженото пилешко и оставете да ври до пълното му омекване. Няколко минути преди да свалите пилето по ловджийски от котлона, добавете нарязаните ситно кренвирши или друг колба.

Поднесете ястието с малко накълцан пресен магданоз и гарнитура от сварен ориз.подобни рецепти тук
5 3
4 4
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар