Пиле по ловджийски

12/04/2012
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции4-6
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 1 цяло
  • мазнина - 100 мл
  • сол
  • гъби - 1 ч.ч. ситно нарязани
  • лук - 1 глава
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • черен пипер - млян, на вкус
  • колбас - 2 броя кренвирши или др.
  • ориз - сварен, за гарниране

Приготвяне

Почистете, измийте пилето и го нарежете на порции. изпържете го равномерно в сгорещената мазнина, посолете и го извадете в чиния.

В същата мазнина запържете скълцаните лук и гъби. Щом омекнат долейте топла вода и виното. Размийте доматеното пюре, овкусете със сол и черен пипер и оставете да ври за 20 минути.

Прибавете изпърженото пилешко и оставете да ври до пълното му омекване. Няколко минути преди да свалите пилето по ловджийски от котлона, добавете нарязаните ситно кренвирши или друг колба.

Поднесете ястието с малко накълцан пресен магданоз и гарнитура от сварен ориз. [подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 3
4 3
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Най-популярните рецепти от категорията