Класическо пиле-фрикасе

12/04/2012
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай126145
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 054
  • Преглеждания за месеца126
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 1 цяло, по - тлъстичко
  • лук - 1 брой
  • морков - 1 брой
  • масло - 6 с.л.
  • брашно - 4 с.л. равни
  • черен пипер - 1/2 ч.л. прясно смлян
  • сол - на вкус
  • яйца - 3 жълтъка + 2 твърдо сварени
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • магданоз - 2 - 3 с.л. накълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете почистеното цяло пиле заедно с едро нарязания лук и морков и зърна черен пипер. Оставете го да поизстине и обезкостете. Накъсайте месото, изпържете го в масло до зачервяване като добавите накрая малко сол и го подредете в голяма чиния.

Запържете 4 с.л. брашно в 4 с.л. сгорещено масло. Добавете мляния черен пипер, малко сол на вкус и разредете с прецедения пилешки бульон при непрекъснато бъркане. Оставете да къкри за 8-10 минути, като разбърквате.

Свалете от котлона и го застройте с предварително разбитите с лимоновия сок жълтъци. Сипете соса върху месото, поръсете с накълцан магданоз и украсете с резени сварени яйца.подобни рецепти тук
5 1
4 5
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Красимира
Красимира
11.12.2014 11:57
Всичко е красиво, полезно и съм сигурна- много вкусно, браво
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв