Телешка пържола на тиган

23/10/2007
от МимиНовак
"Нашето предложение за обяд!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции1
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо38 457
  • Преглеждания за месеца173
  • Преглеждания за седмицата29
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • телешко месо – 200 г
  • масло – 20 г
  • бяло вино – 10 г
  • брашно – 2 с. л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начуканата пържола се запържва леко от едната страна. Посолява се.

Другата страна, предварително посолена и панирана в брашно, се пържи до зачервяване. Маха се пържолата от тигана.

В мазнината се слага останалото брашно, което се пържи, докато потъмнее. Гаси се с вино. Като се поизпари, се прибавят вода и сол и се вари.

Получения сос се поднася под пържолата.
подобни рецепти тук
5 7
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Катя Благоева
Опитвала съм кюфтета, но не и пържола не е жилава!
0
0
Ира Пиналева
Ира Пиналева
06.02.2012 22:01
Уникално!!! Едно голямо благодаря на готвача!!!
За първи път телешките пържоли ми станаха толкова вкусни и сочни.
3
2

Виж всички коментари или напиши такъв