Профитероли с шоколадов сос

19/03/2017
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Специално предложение за нашите приятели, които не могат да живеят без сладки изкушения "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо329
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото:
В тенджера на котлона слагаме водата да загрее и прибавяме маслото, захарта и солта, след като се разтопят, прибавяме брашното и разбъркваме много добре с дървена лъжица и намаляваме котлона на средна степен.

Добавяме едно по едно яйцата и след всяко яйце разбиваме сместа с миксер. Охлаждаме тестото.

С помощта на лъжици или шприц оформяме малки топчета от тестото, които подреждаме в тава, застлана с хартия за печене.

Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30-35 минути. Вадим и охлаждаме.

За крема:
Слагаме на котлона млякото, захарта, брашното, яйцето, ванилията и маслото и бъркаме в телена бъркалка, докато заври и започне да се сгъстява.

Охлаждаме крема и го шприцоваме във всеки един профитерол.

За соса:
Слагаме прясното мляко и захарта на котлона и оставяме да се разтопи, прибавяме брашното и изчакваме да заври.

Добавяме какаото и шоколада и след като се разтопи шоколадът, сваляме от котлона, охлаждаме и заливаме готовите профитероли със соса.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар