Икономична баница

11/03/2017
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Баница за гладници, която се приготвя с малко продукти, но без компромиси във вкуса "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо958
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намасляваме тавата с олио и подреждаме корите, като ги нагъваме на хармоника.

Разпределяме сиренето върху корите, като се стараем да влезе между гънките и поръсваме с 1 к.ч. вода и половината от олиото.

Разбиваме яйцата и прибавяме киселото мляко, бакпулвера, останалото олио и 1 к.ч. вода.

Поръсваме и добре разпределяме течната смес върху корите.

Печем баницата в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато се зачерви.

Вадим баница и внимателно я повдигаме от тавата, поръсваме с половината от останалата 1 к.ч. вода, а другата вода поръсваме върху опечената баница.

Завиваме с чиста кърпа за 10-15 минути.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар