Бездирме

14/03/2017
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Вкусна и много интересна турска баница, която нямаме търпение да опитаме "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо22 135
  • Преглеждания за месеца5533
  • Преглеждания за седмицата1303
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • брашно - 600 г
  • вода - 400 мл
  • олио - 1 к.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното и правим кладенче, добавяме содата угасена в оцета, солта и водата.

Замесваме средно твърдо тесто и го разделяме на 4 еднакви топки, оставяме го да почине за 30 минути.

Върху набрашнен плот разточваме всяка кора (на тънко, като за баница). Поръсваме всяка кора с 1/4 от мазнината и размазваме навсякъде.

Навиваме кората на руло, което завиваме на охлюв и оставяме да почине за 15 минути. Разточваме навитата кора отново, докато стане дебела 1 см.

Готовите бездирмета пържим в сгорещено олио в тефлонов тиган от двете страни до зачервяване.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар