Бюрек с кайма

13/03/2017
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф10686
"Това не просто баница, а най-вкусното универсално изкушение, с което можете да закусите, обядвате, вечеряте или посрещнете гости "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 158
  • Преглеждания за месеца85
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и настъргваме лука и го запържваме до омекваме в олиото (водата му не се изстисква).

Прибавяме каймата и готвим докато стане на трохи, сваляме от котлона и прибавяме ситно нарязаните чушка и домати.

Овкусяваме със сол, чубрица, черен пипер, магданоз, копър, естрагон и топлата вода, размесваме.

Изчакваме да се охлади и добавяме 100 г настърган кашкавал. Разбиваме яйцата и прибавяме зехтина, киселото и прясното мляко, разбъркваме.

Взимаме корите две по две и ги намазваме с яйчната смес, разпределяме до средата на кората от каймата и ги завиваме на руло.

Редим рулата в предварително намаслена тава. Мажем готовите рула с остатъка от яйчната смес, разпределяме останалия настърган кашкавал, поръсваме със семена.

Печем баницата в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност, около 30-40 минути. Вадим баницата и я покриваме с чиста кърпа за 10 минути.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар