Попска яхния с телешко

11/08/2011
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
"Лайк ако знаете защо яхнията се нарича попска или споделете, ако обичате крехко телешко "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции1
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 374
  • Преглеждания за месеца120
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаното на парчета месо се запържва в мазнината. Добавяме лук, нарязан на ситно. След като се позапържи, сипваме брашното и след него доматеното пюре. Запържваме отново, след което добавяме червения пипер и месото. Ръсим сол, черен пипер, добавяме дафиновият лист, виното и малко хладка вода.

Варим месото до омекване. Прибавяме предварително сварения в две води и задушен в мазнина арпаджик. Заедно с него добавяме и почистения чесън и червените домати.

Варим яхнията на тих огън до пълно омекване на месото.
подобни рецепти тук
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

.
.
02.10.2011 14:13
Като гледам мерките, явно е за 1 порция, няма какво да се чудите.
0
0
mariana_ivanova
mariana_ivanova
11.08.2011 13:52
Ще обясните ли какви са тези
мерки, които са включени в рецептата ?
0
0
Дина
Дина
11.08.2011 10:47
Толкова малко месо ли се слага наистина ?
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв