Маслена погача

14/03/2017
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф10686
"Няма нужда от специален повод, за да приготвите маслена пита - тя винаги ще намери място на трапезата "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо484
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме маята заедно със захарта и 2 с.л. брашно и ги заливаме със затопленото прясно мляко. Оставяме да шупне за 10 минути. Прибавяме олиото, 3 яйца и 1 белтък, солта и пресятото брашно.

Замесваме меко тесто, което оставяме да втаса за 1 час, докато удвои обема си на топло и покрито с кърпа. Разделяме тестото на две или три топки.

Всяка копка разточваме на набрашнен плот на тънка кора и я намазваме обилно с размекнатото масло. Завиваме на руло, което изтъняваме с усукване.

Режем го на парчета с дължина около 2-3 см и ги редим с разреза нагоре в тава застлана с хартия за печене. Оставяме отново да втаса.

Намазваме погачата с разбития с малко олио жълтък и поръсваме със семената. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар