Мусака от агнешко месо със спанак

09/04/2012
от Новак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо614
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

  • лук - 5 - 6 стръка зелен
  • мазнина - 5 - 6 с.л.
  • агнешко месо - 1 кг смляно
  • сол
  • черен пипер
  • спанак - 1 кг
  • яйца - 2 броя твърдо сварени
  • мазнина - 2 с.л.
  • магданоз - 2 с.л. ситно нарязан
  • за заливката
  • вода - 1/2 ч.ч. гореща
  • кисело мляко - 1 и 1/2 ч.ч.
  • яйца - 3 броя
  • брашно - 1 с.л. равна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете накълцания лук в 5-6 с.л. мазнина и добавете смляното агнешко месо. Разбъркайте докато се запържи и овкусете със сол и черен пипер.

Отделно задушете до омекване почистения и нарязан спанак заедно с малко вода. Отцедете го и го разбъркайте с натрошените яйца, 2 с.л. мазнина, сол и черен пипер, както и накълцан магданоз.

Намазнете тава и разстелете по дъното 1/2 от агнешкото, отгоре спанака и втората част от каймата. Залейте мусаката с 1/2 ч.ч. гореща вода и сложете да се изпече в умерено загряна фурна.

Щом е почти готова я залейте с разбитите заедно яйца, кисело мляко и брашно за заливката. Сложете да се запече на по-силна фурна. По желание поднесете мусака от агнешко месо със спанак с кисело мляко.подобни рецепти тук
5 2
4 3
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар