Пача с прясно мляко

09/03/2017
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Гледаме на тази селска чорба като най-съвършеното произведение на кулинарното изкуство - само който не е опитал, той не знае за какво говорим "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 571
  • Преглеждания за месеца147
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и сваряваме в студена вода свинските крачета, заедно с морковите, праз лук, стария лук и подправките. Желателно е това да стане в тенджера под налягане, за да стане по бързо. Варенето трябва да продължи, докато крачетата се разпадат и кокалите се вадят лесно.

Почистваме крачетата старателно, като местата с остатъци от четина се изрязват, но добре остъргваме кокалите, за да запазим максимално колагена.

Прецеждаме бульона и отстраняваме зеленчуците и подправките.

В тиганче разтопяваме маслото и запържваме брашното, като накрая прибавяме и червения пипер. Разреждаме постепенно с част от бульона.

В тенджера кипваме бульона с млякото, прибавяме накъсаното месо и запръжката с брашно.

Варим на среден огън 10 минути. Сервираме с оцет и смачкан чесън. По желание може да се подправи с лют червен пипер.подобни рецепти тук
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар