Сълзици с плънка от орехи

09/03/2017
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Любимите на малки и големи бутер сладки, но в един по-ароматен и вкусен вариант с канела "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо258
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • бутер тесто – 1 опаковка, тънко
  • орехи – 1 шепа, смлени
  • захар – 5 с.л.
  • канела – 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разстиламе бутер тестото върху покрита с домакинска хартия плоскост. Разрязваме го на две половинки.

Смесваме орехите, захарта и канелата и с тази смес покриваме двете части, като леко притискаме.

От двата края на всяко парче завиваме рулца, които трябва да се срещнат по средата.

Разрязваме рулцата на парчета с дебелина 1 см.

Подреждаме ги с плънката нагоре върху покрита с хартия тава и леко разтваряме, ако са прилепнали.

Печем на 200 градуса в топла фурна за десетина минути, докато порозовеят.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар