Пълнено руло с кайма и гарнитура от картофи

09/03/2017
Севда Андрееваот Севда АндрееваНовак / Автор
"Любимото на всички пълнено руло със сочни картофки - винаги сме на разположение, ако се чудите кой да поканите на обяд "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 680
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • кайма – 600 г
  • хляб – 3 филии, стар
  • лук - 1 глава
  • яйца - 4 бр.
  • моркови – 3 бр.
  • кисели краставички – 4 бр.
  • чубрица
  • сол
  • олио – 1 к.ч.
  • картофи – 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме каймата, накиснатия и изстискан хляб, 1 яйце, 1 с.л. чубрица, нарязания на ситно лук, сол и старателно омесваме продуктите.

В продълговата тава сипваме малко от олиото, разстиламе с притискане каймата по цялото дъно.

Сваряваме яйцата и морковите. Нарязваме обелените яйца на половинки, морковите и киселите краставички на пръчици. Подреждаме ги върху месото по дължина.

Внимателно от едната страна похлупваме наредените продукти с каймата, обръщаме и завиваме руло, като мястото на съединяване на каймата оставяме от долната страна.

Намазваме с олио и подреждаме отстрани обелените и нарязани картофи. Поливаме ги с остатъка от олиото, посоляваме и сипваме малко вода върху картофите.

Печем в загрята фурна на 180 градуса докато рулото се зачерви, а картофите омекнат.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар