Телешка яхния с бира

09/08/2011
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
"Едно ястие, което гарантирано ще допадне на по-силната половина от човечеството!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции1
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 066
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг3,7 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо - 300 гр.
  • масло - 30 гр.
  • брашно - 20 гр.
  • лук - 100 гр.
  • бира - 100 мл.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • червен пипер
  • ориз - 1 ч.ч. сварен
  • магданоз - пресен, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаното на порции месо задушаваме в маслото. Добавяме нарязания лук, брашното и пържим до златисто. Накрая поръсваме с червения пипер, разбъркваме, посоляваме и добавяме дафиновия лист.

Заливаме с бирата. Когато се изпари доливаме с малко вода. Телешка яхния с бира се вари на тих огън до готовност на месото. Поднесете яхнията върху канапе от сварен ориз и поръсете с малко пресен магданоз.
подобни рецепти тук
5 3
4 1
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар