Телешка яхния с бира

09/08/2011
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваНовак / Автор
"Едно ястие, което гарантирано ще допадне на по-силната половина от човечеството!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции1
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 245
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо – 300 гр.
  • масло - 30 гр.
  • брашно – 20 гр.
  • лук – 100 гр.
  • бира – 100 мл.
  • дафинов лист – 1 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • червен пипер
  • ориз - 1 ч.ч. сварен
  • магданоз - пресен, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаното на порции месо задушаваме в маслото. Добавяме нарязания лук, брашното и пържим до златисто. Накрая поръсваме с червения пипер, разбъркваме, посоляваме и добавяме дафиновия лист.

Заливаме с бирата. Когато се изпари доливаме с малко вода. Телешка яхния с бира се вари на тих огън до готовност на месото. Поднесете яхнията върху канапе от сварен ориз и поръсете с малко пресен магданоз.
подобни рецепти тук
5 3
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар