Питка роза

06/03/2017
"На домакинята майсторлъкът ѝ личи при правенето на питки - една да е, но да е роза "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо642
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляме прясното млякото и към него прибавяме маята, захарта и 2-3 с.л. брашно. В пресятото брашно правим кладенче и изсипваме вече активираната мая, киселото мляко, солта и олиото.

Замесваме меко тесто, намазваме с малко олио и оставяме да втаса.

Натрошаваме сиренето и към него прибавяме белтъка. Жълтъка оставяме за намазване на питката. Тестото разделяме на 18 равни части. Всяка една от тях разстиламе с ръце, в средата слагаме сирене и малко масло.

Сгъваме на две и краищата притискаме с вилица. Така се получават листата на розата. Подреждаме в намаслена тава и отново оставяме да втаса.

Когато това стане намазваме с разбития жълтък и поръсваме семената. Печем в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за около 40 минути.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар