Плодов сос с вино

08/04/2012
Боги
отБогиНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо418
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

  • вино - 1 и 1/2 ч.ч. червено
  • конфитюр - 3 с.л. от френско грозде
  • лук - 2 стръка пресен
  • портокали - 1 ч.л. настъргана кора, може и лимон
  • горчица - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 - 2 щипки
  • лимонов сок - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете червеното вино в касерола на котлона да заври.

Преди да е стигнало точката на завиране, го разбъркайте с мармалада от френско грозде, накълцания съвсем ситно зелен лук, портокаловата кора и лимоновия сок, горчицата, червен пипер и малко сол на вкус.

Бъркайте непрекъснато и щом кипне, веднага свалете соса от котлона. Този плодов сос с вино се поднася изстинал към птичи меса - пиле, пуйка, патица.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар