Мариновано телешко на фурна

07/04/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3762295
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 996
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо - 1 кг цяло парче от филето
  • сланина - 100 г
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • вино - 2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер - 10 зърна и млян
  • дафинов лист - 2 броя
  • мазнина - 100 мл
  • лук - 2 глави кромид, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте телешкото месо от филето и го шпиковайте с парченца сланина или бекон и разполовени скилидки чесън. Сложете го в съд и го залейте с виното. Добавете зърната черен пипер и дафиновите листа.

Оставете в хладилника за 1 нощ, а на следващата сутрин го отцедете. Завържете го със здрав конец и го запържете равномерно, като го обръщате в 100 мл мазнина.

Прехвърлете го в намазнена тава върху кръгчета нарязан лук и го посолете, поръсете със смлян черен пипер. Долейте 100 мл топла вода в тавата, покрийте с фолио и сложете да се изпече на умерена фурна.

По желание в тавата може да добавите повече лук. Фолиото се маха на края и се запича до приятен загар. Поднесете маринованото телешко на фурна, нарязано на филии с гарнитура по избор.подобни рецепти тук
5 1
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар