Пиле с ананас
07/04/2012

Снимка: ezine.bg
Добави снимка+3 точки

отфифиНовак
- Приготвяне
- Готвене
- Общо
- Порции2-3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
Необходими Съставки
- пилешко месо - 600 г
- ананас - 200 г обелен
- лук - 2 глави сладък кромид
- сол
- черен пипер - млян
- канела - 1 щипка
- естрагон - 1 щипка
- мед - 1 с.л.
- бяло вино - 1 ч.ч.
- за гарнитурата
- ориз - 300 г сварен
- картофи - 600 г сварени
- масло - 2 с.л.
- олио
Начин на приготвяне
Нарежете пилешкото на хапки и сложете да се запържи в загряна мазнина, докато смени цвета си и добие приятен загар.
Добавете към него накълцания ситно лук и оставете да се запържи и той. След това добавете нарязания на парчета ананас, долейте виното и изчакайте да се поизпари алкохолът.
Прибавете меда и подправките на вкус, добре разбъркайте и оставете да се готви до готовност на пилешкото.
Пилето с ананас поднесете върху канапе от сварен и овкусен ориз или картофено пюре, приготвено от намачканите горещи сварени картофи с маслото и сол на вкус.
подобни рецепти тук
Добавете към него накълцания ситно лук и оставете да се запържи и той. След това добавете нарязания на парчета ананас, долейте виното и изчакайте да се поизпари алкохолът.
Прибавете меда и подправките на вкус, добре разбъркайте и оставете да се готви до готовност на пилешкото.
Пилето с ананас поднесете върху канапе от сварен и овкусен ориз или картофено пюре, приготвено от намачканите горещи сварени картофи с маслото и сол на вкус.
подобни рецепти тук