Ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Огретен»Огретен по тиролски

Огретен по тиролски

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k113k
Огретен по тиролски1 / 2
07/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • сметана - 1 ч.ч. може и прясно мляко
  • масло - 70 г краве
  • сирене - 3 - 4 с.л настъргано
  • яйца - 4 - 5 броя
  • кашкавал - настърган
  • магданоз
  • галета
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги сложете да се сварят. След това ги намачкайте или пюрирайте с 1/2 от маслото, сиренето и сметаната. Хубаво разбъркайте и сипете сместа в добре намаслена и поръсена с галета тава.

Загладете отгоре и направете толкова вдлъбнати, колкото яйца ще използвате. В тях сложете по малко масло и чукнете по едно яйце. Поръсете отгоре им с щипка сол и червен пипер и сложете да се изпече в умерено загряна фурна.

Щом белтъците се стегнат, извадете ястието, поръсете с настърган кашкавал и накълцан магданоз. Върнете огретена по тиролски за кратко във фурната и отново извадете след 5-6 минути.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: